Korhola: Ilmastopaketti tyydyttävä ja ympäristön kannalta kunnianhimoinen

15.12.2008

Eija Riitta KORHOLA
Euroopan parlamentin jäsen
Strasbourg, 16.12.2008

Lehdistötiedote – julkaisuvapaa heti

Korhola: Ilmastopaketti tyydyttävä ja ympäristön kannalta kunnianhimoinen

Eija-Riitta Korhola piti Eurooppa-neuvoston viime perjantaina hyväksymää ilmastopakettia varsin tyydyttävänä ja ympäristön kannalta kunnianhimoisena. "Siitä on kuitenkin kiittäminen neuvostoa, ei niinkään parlamenttia. Neuvosto korjasi muutaman vakavan ongelman, jotka piilivät komission esityksessä. Paljon jäi vieläkin avoimeksi, ja vain aika paljastaa loput. EPP-ED-ryhmä vaikutti merkittävästi lopputulokseen, vaikka se ei näkynytkään ympäristövaliokunnan kannassa. Nyt se näkyy neuvoston kannassa ja lopputuloksessa", totesi Korhola tänään europarlamentin ilmastokeskustelussa.

"Vaihtoehtoinen päästökauppamallimme mahdollisti yleisen mielipideilmaston muutoksen ja vapaan keskustelun. Näin me autoimme ja rohkaisimme neuvostoa löytämään linjansa benchmark-metodin suuntaan." Siksi Korhola halusi kiittää jäsenmaita myös Suomea siitä, että ne ovat seuranneet parlamentin monipuolisia äänenpainoja herkällä korvalla ja havainneet parlamentissa tapahtuneen muutoksen." Täällä oli paljon enemmän tukea neuvoston pyrkimyksille kuin mitä päältä katsoen näytti", hän arvioi.

Korholan mukaan ilmastopolitiikan tärkein tavoite on aikaansaada tasatahtinen, koko maailmaa kattava sopimus. "Mikään muu ei ole ympäristön kannalta vastuullinen lähtökohta. Näin voimme varmistaa, etteivät vähennykset yhtäällä saa aikaan päästöjen kasvua toisaalla sillä silloin uhraukset menisivät hukkaan. Valitettavasti ympäristöliikkeessä kuuluu äänenpainoja, jotka olisivat valmiit menemään tälle hukkaamisen tielle. Kokemus on osoittanut, että ympäristö ei kiitä yksipuolista jyrkkyyttä ja ilmastopuritanismia, sillä se ei tuota tulosta. Tarvitaan laaja rintama ja oikeudenmukaiset pelisäännöt. Tarvitaan lainsäädäntöä, joka voi motivoida yritykset kilpajuoksuun vähäpäästöisimmästä tekniikasta, ja joka palkitsee, eikä rankaise niitä siitä.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *