Päästökaupassa kaikki auki

24.7.2008

Olen juuri lähdössä lentoon ja lopulta lomanviettoon. Päästökauppadirektiivin neuvottelut jäivät kuitenkin pahasti kesken, ja olen yrittänyt käydä läpi muutosesityksiä valmiiksi elokuun loppua varten.

Samalla tilannetta ryhmässämme on kuohuttanut se, että raportööri Doyle on ohittanut kollegat ja valiokunnat ja lähtenyt jo tarjoamaan omia kompromissejaan neuvostolle omin päin. Siihen kenelläkään ei ole valtuuksia, ei edes raportöörillä. Doyle tietää, että ryhmän enemmistö ei ole hänen linjoillaan, ja hän yrittää siksi epätoivoista keinoa tulla valmiiksi sovitun tuloksen kanssa eteemme. Muodollinen syy on se, että näin edesautettaisiin kompromissin nopeaa valmistumista.

Tilanne on herättänyt suoranaista raivoa, ja ympäristövaliokunnan edellinen puheenjohtaja Florenz on kirjoittanut Doylelle muodollisesti kohteliaan mutta kiukkuisen kirjeen, jonka hän on osoittanut myös asianosaisille kollegoille ja ryhmän johdolle. Tilanne ei siis näytä ollenkaan siltä, että Doyle olisi saamassa parlamentin enemmistön tuen, ei ainakaan tämän tempun jälkeen. Käytöksellään hän on itse pilannut mahdollisuutensa toimia raportöörinä.

Olen kuvaillut tiedotteessani ja kotisivuillani vaihtoehtoista mallia, jolla olen haastamassa Doylen linjaa. Florenz ja monet muut kollegat ovat allekirjoittaneet muutosesitykseni, jotka olen jättänyt sekä teollisuus- ja ympäristövaliokuntaan. (ks. tiedote MEP Korhola esittää päästökauppaan merkittäviä muutoksia )

Tilanne on siis todella auki ja todella jännittävä – miten malttaa keskittyä lomaan?

Uups, tuo edellinen oli sarjassamme "huolestuttavia lauseita". Hyvä sentään, että huomasin. Nyt aivot narikkaan, ja nainen rannalle!

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *