MEP Korhola: Uusiutuvien tavoite tulisi harkita uudelleen

8.5.2008

MEP Korhola: Uusiutuvien tavoite tulisi harkita uudelleen

Elintarvikkeiden viimeaikainen hinnannousu on pakottanut EU:n uudelleenarvioimaan asettamaansa tavoitetta nostaa biopolttoaineiden osuus 10 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Kokoomuksen varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola kannattaa päätöksen vetämistä takaisin, mutta totesi Kainuun varapuheenjohtajakiertueella, että uusiutuvan energian tavoite kokonaisuudessaan vaatisi uudelleenharkintaa.

– Kahdenkymmenen prosentin tavoite yhdistettynä tiukkaan aikatauluun ei ole ympäristön eikä ilmaston etu. Se voi johtaa lyhytnäköisiin ratkaisuihin, Korhola pelkää.

– Meillä ei ole vielä teknologisia mahdollisuuksia päästä tavoitteeseen kestävän kehityksen hengessä. Jos tavoite on kuitenkin sitova, se toteutetaan lyhytnäköisesti: rakentamalla tuulivoimaa sinnekin, missä ei tuule, ja hakkaamalla metsiä liikaa. Jos sen sijaan laittaisimme tavoitteen kymmenkunta vuotta kauemmas ja odottaisimme aurinkoenergian näkymiä, voisimme estää sen ympäristö- ja maisematuhon, joka nyt uhkaa meitä uusiutuvan energian direktiivin muodossa. Kaikkia uusiutuvan energian muotoja tietenkin tarvitaan. Meidän tulee kuitenkin keskittyä niihin, joissa on merkittävin kehityspotentiaali.

Korhola on jäsenenä europarlamentin ympäristövaliokunnassa ja ilmastonmuutosvaliokunnassa. Energia- ja teollisuusvaliokunnan puolella hän on parlamentin suurimman ryhmän päästökaupparaportööri, ja tekee väitöskirjaa ilmastopolitiikasta.

Lisätietoja Eija-Riitta Korhola, 040 5360326

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *