Vuoden 2007 palindromisti Tapsa: Iske lounaalla, tallaa, nuoleksi!

Iske lounaalla, tallaa, nuoleksi!

Vuoden 2007 palindromikilpailun voittaja Korholan vieraaksi Brysseliin

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, MEP Eija-Riitta Korhola on julistanut kotisivujensa vuotuisen palindromikilpailun voittajaksi ja vuoden 2007 poliittiseksi palindromistiksi nimimerkki Tapsan. Palkintona Tapsa tutustuu huhtikuussa Brysselin kaupunkiin Korholan vieraana. Mukaansa Tapsa ottaa myös rouvansa.

Korholan mukaan Tapsa on www.korhola.comin kaikkien aikojen tuotteliain palindromitaitelija, jonka takaperoiselle ajatuskululle on ominaista hervottomaksi yltävä vilkkaus ja tunteen palo, kokoomusrouvien lempeä pilkka, itseironia sekä ajoittain pistävä yhteiskuntakritiikki. Korholan sivuilla julkaistusta yli 8200 poliittisesta palindromista Tapsa on tehnyt yli 2700.

Palindromien ohella Korhola kehottaa kiinnittämään huomiota niiden selityksiin, joista voi lukea ainaisen pilkkeen. "Jokainen poliitikko tarvitsisi tapsansa, joka ei säästele ruusuja muttei tarvittaessa risujakaan", Korhola pohtii.

Voittaja käsitteli ajankohtaisissa palindromeissaan muun muassa viime kevään eduskuntavaaleja, SDP:n ja SAK:n välisiä aateongelmia, Naton merkitystä, poliitikon ammatin varjopuolia ja lasten kasvatusta. Hyväntahtoisilta kaksimielisyyksiltäkään ei Tapsan teksteissä vältytty.

Nimimerkin suojissa viihtyvä Tapsa kuvailee itseään helsinkiläiseksi duunariksi, joka eksyi vahingossa eduskuntavaalien 2003 aikaan Korholan kotisivuille, huomasi palindromit ja kohta tajusi itsekin osaavansa ajatella takaperin. Tämä Suomen luovin sähköasentaja vietti nuoruutensa 70-luvulla ja sai pysyvän punaradikalismin pistoksen. Tapsan mukaan välillä hänelle tuottaakin tuskaa kontribuoida porvarillisia sivuja. Korhola kuitenkin lohduttelee: "Pidä rauhassa värisi, sitäkin tarvitaan. Eikä palindromeista mitään pahaa tartu."

Korholan mukaan palindromiosio on nettipäiväkirjan, Kysy Korholalta -palstan ja kolumnien ohella kotisivujen luetuin. Sivuilla käy noin tuhat ihmistä päivässä, ja lähiaikoina ylitetään miljoonan kävijän raja. "Sanat ovat politiikan työväline. Ne yhdistävät ihmisiä. Miksei niillä leikittely siis lisäisi kansalaisten kiinnostusta ajankohtaisia kysymyksiä kohtaan", Korhola korostaa.

Palindromi on sana tai pitempi teksti, jonka voi lukea yhtä hyvin alusta loppuun kuin lopusta alkuun. Korholan kotisivuilla kerätään erityisesti poliittisia palindromeja, joita on kertynyt kotisivuille jo 8000. Viime vuosi oli ennätyksellinen yli 1800 palindromillaan.

Seuraavassa Tapsan taidonnäytteitä:

Iske lounaalla, tallaa, nuoleksi!

Tapsan selitys: Eteenpäin pyrkivän poliitikon kultaiset ohjeet! Käytä kaikki tilaisuudet hyväksi, heikot syrjään ja mielistele niitä, jotka päättävät asioista. "Niin kuin poimit mansikoita, poimi onnen pipanoita!
Niitä kun nuoleksit kielellä, pysyt onnellisella mielellä." – Nämä ovat taas perusduunari Tapsan elämänohjeet.

Korholan kommentti:
Duunarimme siis neuvoo katsomaan tarkemmin, mitä nuolee, vaikka sitten värikartta apunamme. Viesti sisältänee vihjeen välttää punaisen, sinisen ja keltaisen sekoitusta. Kiitän omasta ja kollegojeni puolesta.

Sun aatepolte, et lopeta anus!

Tapsan selitys: Demarit ja SAK eivät lopeta opittua aatepölötystä, vaikka kaikki huomasivat jo aikoja sitten, että mistä se tavara tulee ja minkä laatuista se on!

Korholan kommentti:
Ehkä näin lannoitetaan poliittista mielikuvitusta.

En nää käänne!

Tapsan selitys: Siihen asti kun kansanedustaja näkee itsensä myös tavallisena ihmisenä, kaikki menee hyvin, mutta kun hän alkaa kasvattaa itselleen jalustaa, tapahtuu käänne, hän irtaantuu todellisuudesta ja hänestä tulee… niin , voisiko kokoomusrouva kertoa, mitä voisi tapahtua Tapsan kuvaaman teorian mukaan!?

Korholan kommentti:
Kyllä voin, munuaiset alkavat virrata väärään suuntaan.

Suuruusuni apilaa vaali, painu suuruus!

Tapsan selitys: Eija-Riitta luulee että Tapsa kirjoittaa taas eroottisviitteistä palindromia, missä siveä rouva vaalii kukkansa kauneutta laaksonsa niityllä!
Ei, kyllä kyseessä on poliittinen asia. Demarien ruusu suojelee piikkiensä avulla keskustan onnenapilaa tulevan suurpuolueen Kokoomuksen niittokoneelta, niin ettei ruusut mene lakoon apilaheinän kanssa!

Korholan kommentti:
Tämä hiplaa jo neroutta.

Itse täkin Ile elin ikätesti.

Tapsan selitys: Todelliset mestarit säilyttävät kuntonsa, ei testejä tarvita, teot puhuvat.

Korholan kommentti:
Mutta ei sentään kaikille tarvitse puhua?

Ik, salama sama laski!

Tapsan selitys: Salama iski telttaan, missä sotilaat olivat "levossa"!
Niin, salamahan etsii korkeita maaston kohteita, pitkiä puita, tai muita koholla olevia paikkoja. Niitä se mittaa ja laskee. No, jos puolijoukkueteltta on nuoria miehiä täynnä ja harjoitus on kestänyt useita päiviä, niin luonnollisesti peitot kohoavat ja näin syntyy salamalle sopivaa iskumaastoa. Toivottavasti salaman lieskat eivät tärvelleet sotilaittemme "aseita" pahasti!

Korholan kommentti:
En Tapsallekaan suosittelisi liikkumista ukonilmalla. Varmuuden välttämiseksi.

No ota, nosta, katso Natoon!

Tapsan selitys: Kun nyt Eija-Riitta toi julki, että Tapsa salaa tukee Kokoomuksen arvoja, niin mennään sitten täysillä. Tapsa kävi tänään pojallaan, joka juuri valmistui insinööriksi ja on reservinupseeri. Hän antaa aina faijalle mukaan uusimman Reserviläisen ja Helsingin Reservin Sanomat. Näin isä-kulta pysyy ajan tasalla maanpuolustusasioista. Maaliskuussa 2007 tehdyn Reservinupseeriliiton ja Reserviläisliiton jäsenkyselyn mukaan melkein puolet olivat sitä mieltä, että Natoon pitäisi pyrkiä.
Ehkä me suomalaiset olemme jo liian kauan katselleet kengänkärkiämme. Ehkä pitäisi nostaa katsetta ja tunnustaa tosiasiat. Venäjä pullistelee taas.
Olisiko Natosta meille henkistä suojaa ja toden tullen myös muutakin!?

Korholan kommentti:
Pojasta polvi paranee.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *