Korhola: Kansainväliset päästövähennykset kiireellinen tavoite

17.4.2008

Kokoomuksen varapuheenjohtaja MEP Eija-Riitta Korhola on huolestunut ilmastopoliittisen keskustelun jumiutumisesta EU:n päästötavoitteista keskustelemiseen. Asia oli esillä mm. tänään Euroopan Parlamentin tiedotustoimiston järjestämillä ilmasto- ja energiakysymyksiä käsittelevällä teemapressiaamiaisella, johon osallistuivat europarlamentaarikot Esko Seppänen, Reino Paasilinna, Samuli Pohjamo, Satu Hassi ja Sirpa Pietikäinen.

Korhola toteaa, että "uusimman tieteellisen tutkimuksen valossa on selvää, että kaikki tämänhetkiset päästötavoitteet ovat liian vaatimattomia. Asian tärkeysjärjestys on kuitenkin se, että EU:n on huolehdittava, että vähennysrintama laajenee, ja että seuraava ilmastosopimus on globaali, kattaen kaikki suurimmat päästäjät." Korhola jatkaa, että "on naivia ja vastuutonta asettaa EU:lle yksipuolisia tavoitteita, sillä vaikka leikkaustavoite olisi 100% tai110%, se ei merkitse mitään ellemme tule saamaan muita maita mukaan." Korhola muistuttaa, että aivan uusin tutkimustulos osoittaa, että paitsi päästöt, myös tuotannon tehokkuudesta kertova hiili-intensiivisyys on kasvussa, mikä on huolestuttava uutinen. Korhola uskoo, että saavuttaaksemme ilmastonmuutoksen kannalta tärkeät tavoitteet ajoissa, keskustelu täytyy nostaa uudelle tasolle; "Ilmastopolitiikan lähtökohdan on radikaalisti muututtava; olemme olleet liian pitkään jumissa pattitilanteessa, joka ei voi enää jatkua. Vain kansainvalisen rintaman laajentuminen laukaisee tilanteen."

Ilmasto ja energia-asioita EU-tasolla jo lähes kymmenen vuotta tiiviisti työstänyt Korhola ei itse päässyt osallistumaan aamupäivän teemapressikahveille, sillä hän oli puhumassa poliittisen ryhmänsä EPP-ED:n ilmastoasioita käsittelevässä kokouksessa Sloveniassa. Korholalla on merkittävä rooli ilmastopaketissa, koska hän vastaa EP:n suurimman poliittisen ryhmän päästökauppakannasta teollisuusvaliokunnassa.

Lisätietoja:

Eija-Riitta Korhola 040 536 0326 eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu www.korhola.com

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *