Ydinvoiman rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa (äänestysselitys ryhmän puolesta)

14.11.2007

Arvoisa puhemies Mauro,

ryhmämme piti muutosesitystä ydinvoiman roolin tunnustamisesta ilmastokokousjulkilausumassa olennaisena osana tätä päätöslauselmaa. Siksi ilmaisemme tyytyväisyytemme siitä, että parlamentti totesi tämän hyväksymällä muutosesityksen numero 7.

Me emme ole kannassamme yksin: YK:n ilmastopaneeli IPCC totesi niinikään ydinvoiman merkittävän roolin vähäpäästöisenä energiamuotona. Ja on syytä muistuttaa, että tämä talo teki historiallisen päätöksen Reulin raportin yhteydessä lokakuussa äänin 509 puolesta: parlamentti tunnusti ydinenergian tällä hetkellä merkittävimmäksi hiilidioksidipäästöiltään vähäiseksi energianlähteeksi ja korosti samoin sen roolia ilmastomuutoksen torjunnan kannalta.

Sen sijaan ryhmämme ei kannattanut päätöslauselman kohtaa 25, koska se mielestämme tarpeettomasti liitti tai rinnasti rauhanomaisen ydinvoiman ydinaseiden leviämiseen ja terrorismin uhkaan.

Meidän on muistettava, että ilmakehällä ei ole moraalisia sensoreita. Se ei vierasta yhtä energiamuotoa tai sympatiseeraa toista energiamuotoa ideologisista syistä. Vain päästöillä on merkitystä, ja nyt niiden lisääminen ei ole tervetullutta.

Joka tapauksessa ilmaisen tyytyväisyytemme siitä, että tämä talo antoi selkeän viestin ilmastokokousta varten ja tunnusti ilmastonmuutoksen uhkan vakavuuden.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *