Korhola vaatii länneltä lujaa tukea Pakistanin demokraattisille voimille

18.10.2007

Lehdistötiedote 19.10.2007, julkaisuvapaa heti

Korhola vaatii länneltä lujaa tukea Pakistanin demokraattisille voimille

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, MEP Eija-Riitta Korhola vaatii Eurooppaa ja muuta läntistä maailmaa kääntämään katseensa Pakistanin tilanteeseen.

"Demokraattisia voimia vastaan on hyökätty järkyttävällä ja ennennäkemättömällä tavalla. Yli sadan ihmisen kuolemaan ja yli viiden sadan loukkaantumiseen johtanut pommi-isku on paitsi tragedia myös takaisku Pakistanille", Korhola toteaa.

"Pakistanin historia on sotilasvallankaappausten ja epäonnistuneiden demokratiapyrkimysten vuoristorata. Nyt ajat ovat taas kriittiset: Siinä missä he ovat rohkeita henkensä uhalla, länsi voisi edes olla solidaarinen", Korhola sivaltaa.

"Demokratiapyrkimykset tarvitsevat nyt aidon ja painavan tukemme. Musharrafin natsat ovat leimanneet ja heikentäneet Pakistanin koko yhteiskunnallista kehitystä viime vuodet ja yhteiskuntaa on aste asteelta militarisoitu. Toisaalta maata uhkaa ääriaineksen leviäminen pohjoisosista, talebanisaatio. Demokraattisen opposition kansansuosio – ei armeija – on vahvin este radikaaliryhmien valtaannousulle. Pakistanin tilanne on aivan keskeinen koko maanosan turvallisuuden kannalta ja sitä kautta myös Euroopalle ratkaiseva", Korhola muistuttaa.

Korhola johti ihmisoikeusdelegaatiota, joka oli tiedonkeruumatkalla Pakistanissa Islamabadissa 20.-24.9. Ryhmä tapasi eri puolueiden edustajia, parlamentaarikkoja, senaattoreita sekä Pakistanin vähemmistöjä edustavan järjestön johtoa ja jäseniä. Osa heistä on vakavasti loukkaantunut iskuissa. Korhola kuuluu europarlamentin kiireellisten ulkopoliittisten päätöslauselmien laatijoihin ja vetoaa nyt parlamenttiin, että ensi viikon täysistunto hyväksyisi Pakistania koskevan päätöslauselman.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *