Eija-Riitta Korhola ei saanut vaalirahaa ydinvoimateollisuudelta – Vihreän Langan väite ”ydinvoimateollisuuden vaalirahasta” on harhaanjohtava

27.9.2007

28.9.07
Lehdistötiedote, julkaisuvapaa heti

MEP Eija-Riitta Korhola:

Eija-Riitta Korhola ei saanut vaalirahaa ydinvoimateollisuudelta
– Vihreän Langan väite ”ydinvoimateollisuuden vaalirahasta” on harhaanjohtava

Toisin kuin Vihreä Lanka antaa ymmärtää, en ole saanut tukea ydinvoimateollisuudelta vaalikampanjaani varten. Lehti on tehnyt harhaanjohtavan uutisen kysymyksestä, jonka se esitti minulle, mutta jota se ei toista uutisessaan.

Vihreän Langan toimittaja soitti minulle 25.9. ja viittasi väitteeseen, jonka mukaan ”olisin saanut vaalirahoitusta ydinvoimasta hyötyvältä taholta – pitääkö tämä paikkansa”? Yllättäen esitettyyn kysymykseen olisi kiusallista antaa virheellistä vastausta. Tietäen, että vaaliseminaareihini osallistui useiden eri teollisuudenalojen yrityksiä, sanoin, etten pysty sulkemaan tätä mahdollisuutta pois. Esimerkkinä ydinvoimasta hyötyvistä tahoista ajattelin mm. metsäteollisuuden yrityksiä, joilla voi olla omistajaosakkuutta tai ns. ketjutettua osakkuutta ydinvoimasähköön. Itse ydinvoimateollisuus ei ole vaalikampanjaani tukenut – ellei sellaiseksi lasketa Pohjolan Voiman vaaliseminaariini ostamaa yhtä 350 euron arvoista lippua.

Ydinvoimanäkemykseeni päädyin ympäristösyistä, ja niistä syistä kannatan ydinvoimaa yhä – kuten IPCC, monet ilmastotutkijat ja kasvava joukko myös vihreitä maailmalla. Vihreän Langan uutisoinnin taustalla olevaa asennetta olen hämmästellyt blogissani 26.9 www.korhola com
(suora linkki https://www.korhola.com/html/?id=1984&limit=z).

Ks. vastine Vihreä Lanka sortui kelvottomaan journalismiin

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *