Kesälomaa ja vuosilustoja

9.8.2007

thumb___pic001092

Kesäloma on ollut kaivattu ilo. Heinäkuun lopussa kylmä, lähes lokakuinen sää kyllä harmitti aikansa – hyvä etten ottanut sitä henkilökohtaisesti. Veneilyt sai unohtaa Mutta sen saattoi kääntää voitoksi, antoiseksi kirjanyhräykseksi. Ja lopultahan kesä antautui. Se on kulunut maalla, Villa Landen auvoisassa rauhassa.

Olen juossut ja nostellut painoja personal trainerin hiostamana. Kunto odotetusti noususuunnassa, ja oli syytäkin. Toinen juttu, mikä on pitänyt minua liikkeessä, on aviopuolison vanheneminen. Huomenna juhlimme tasavuosia, viittäkymmentä kertynyttä vuosilustoa. (Minun vuoroni tulee kahden kesän kuluttua.) Mökillä on luvassa ankaraa bailausta.

Kun omat vanhempani tulivat tuohon ikään, pidin heitä todella vanhoina, säälittikin vähän. Vielä kolmikymppisenäkin oletin näin. Ajattelin, että kyseessä on jo lähinnä elämän rääppiäiset, enkä uskonut että ihmiselo voisi enää olla edes kiinnostavaa. Omat lapseni luultavasti ajattelevat meistä samoin – mutta yksi on varmaa: heillekin käy näin.

Nyt lähes viisikymppisenä olen tajunnut koko jutun. Kuusikymppiä ei sekään ole vielä yhtään mitään, seitsemänkymppinen on täydessä vedossa, kahdeksankymmentä iätön ja ysikymppinen – vasta vaipoista kuoriutunut.

No, yli satavuotias on jo ehkä vähän vanha. Mutta ylipäänsä ihmiset kuolevat yllättävän nuorina.

PS. Päivän uutinen oli KD:n ex-puoluesihteeri Annika Kokon siirtyminen Kokoomuksen valtuustoryhmän jäseneksi. Hienoa. Aikoinani olin kai yksi niistä, joiden innoittamana Kokko liittyi KD:hen, toivoen sen politisoitumista ja yhteiskunnallistumista. Kun KD näyttää entistä selvemmin valinneen perinteisen linjansa, on hienoa että kaulaan napitetusta imagosta ahdistuneet kokevat Kokoomuksen omakseen. Annika on ollut merkittävä ja lahjakas vaikuttaja, ja olen iloinen ettei hänen poliittinen työnsä lopu.

Annika ja minä emme ole ainoita siirron tehneitä, muuttovirta on ollut vuosia hyvin tasainen. Vielä useampi on jättänyt KD:n, kun toivo muutoksen aikaansaamisesta alkoi hiipua. Esimerkkeinä tästä ovat puolueen keskeinen hahmo, järjestösihteerinä vaikuttanut Teija Mattsson ja nuorten puheenjohtajana vaikuttanut Tommy Björkskog.

thumb___pic001099

Nostimme pitkäksi kertyneen heinän seipäille – kaunista

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *