Vilpillisiin markkinointikeinoihin puututtava

12.6.2007

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, MEP Eija-Riitta Korhola on huolissaan vilpillistä markkinointikeinoista elinkeinonharjoittajien välisessä kaupassa. Eurooppalaiset yrittäjät maksavat vuosittain miljoonien eurojen edestä laskuja, joiden syntyperusteina ovat vilpillisen markkinoinnin keinot. Yksinomaan Suomessa tuhannet yritykset ja yhteisöt ovat joutuneet viime vuosina harhaanjohtavan markkinoinnin kohteeksi.

Euroopan komissiolle esittämässään kirjallisessa kysymyksessä Korhola totesi, että erityisen ongelmallisia vilpilliset markkinointikeinot ovat siksi, että ne liikkuvat laillisuuden rajamailla. "Tästä syystä on usein epätodennäköistä, että niiden kohteeksi joutunut elinkeinonharjoittaja saisi oikaisun kyseenalaiseen saatavaan. Viranomaiset ovat voineet tarjota tavallisesti apua vain rajallisesti", hän jatkoi.

"Vilpillisen markkinoinnin moraalisesta tuomittavuudesta ei kuitenkaan ole epäselvyyttä. Markkinointikeinot, jotka perustuvat epärehellisyyteen, tuhoavat lisäksi luottamuksen tunnetta sopimusjärjestelmäämme. Markkinoiden häiriötön toiminta on Euroopan unionin elinehto. Tästä syystä toimintaa haittaaviin ilmiöihin tulisi puuttua päättäväisesti", Korhola vaati.

"Mihin toimiin komissio on ryhtynyt kyseenalaisten markkinointikeinojen kitkemiseksi", hän kysyi.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *