Eija-Riitta Korhola Euroopan parlamentin ilmastonmuutosvaliokuntaan

8.5.2007

Lehdistötiedote

Eija-Riitta Korhola Euroopan parlamentin ilmastonmuutosvaliokuntaan

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, Euroopan parlamentin jäsen Eija-Riitta Korhola valitaan huomenna torstaina Euroopan parlamentin väliaikaisen ilmastonmuutosta käsittelevän valiokunnan jäseneksi. Valiokunnan toimikausi on yksi vuosi ja sen tarkoituksena on laatia ilmastonmuutosta käsittelevä mietintö.

"Olen tyytyväinen valiokunnan jäsenyyteen, koska olen seurannut aktiivisesti ilmastopolitiikkaa jo seitsemän vuotta ja ollut tiiviisti tekemässä sitä koskevaa lainsäädäntöä", Korhola totesi. Kyseinen valiokunta ei tee EU-lainsäädäntöä, mutta se on poliittisesti tärkeä luodessaan ilmastopoliittiselle keskustelulle suuntaviivoja.

"On hyvä, että valiokunnan jäseniksi valitaan kokeneita ilmastopoliitikkoja, koska itse pidän alan kannalta vaarallisimpina tapauksina äkkikääntyneitä", Korhola kommentoi. Hänen mukaansa "Ilmastokeskustelu kaipaa nyt realismia ja sen suoraa tunnustamista, että yksipuolinen kunnianhimo ei pelasta planeettaa. On mietittävä keinoja, miten kannustamme maailmaa niihin vähennystoimiin ja teknologisiin harppauksiin, joita tilanne vaatii."

Eija-Riitta Korhola toimii myös suurimman Eurooppa-puolueen, Euroopan kansanpuolueen (EPP) ilmastovastaavana. Hänen tehtävänään on johtaa Euroopan keskusta-oikeistolaisten puolueiden linjauksia ilmastokysymyksissä ja laatia puolueelle ilmastopoliittinen ohjelma tämän vuoden loppuun mennessä. Kotimaan hallitusneuvotteluissa Kokoomuksen varapuheenjohtaja Korhola osallistui aktiivisesti uuden sini-vihreän hallituksen keskeisten energia- ja ilmastolinjausten laatimiseen.

Linkki kolumniin Yksilöhurskaus ei pelasta planeettaa

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *