Kolme kristittyä työntekijää tapettu Turkissa Lehdistötiedote

18.4.2007

Kolme kristittyä miestä, saksalainen Tilam Geske ja turkkilaiset Necati Aydin ja Ugur Yuksel, tapettiin eilen raa'asti kristillisen kirjapainon toimistossa Malatian kaupungissa Etelä-Turkissa. Nuoret fanaatikot olivat tunkeutuneet väkivaltaisesti toimistoon ja kidutettuaan miehiä he leikkasivat miesten kurkut.

Tapahtunut raaka murha shokeerasi paitsi Turkin kristittyä vähemmistöä myös koko maata sekä maailmanlaajuisesti kristittyä yhteisöä. Vain muutama kuukausi ehti kulua tunnetun kristityn toimittajan murhasta ja viimeisen kahden vuoden aikana kaksi katolista pappia on saanut surmansa Turkissa.

World Evangelical Alliancen edustaja, suomalainen Johan Candelin matkustaa Turkkiin perjantaina 20. huhtikuuta auttamaan murhattujen miesten perheitä. Candelinin mukaan "Turkissa on tapahtumassa parhaillaan jotain erittäin vaarallista. Maa kolkuttaa Euroopan ovella, eikä tämä ilahduta ollenkaan kaikkia turkkilaisia. Samaan aikaa maa on valitsemassa uutta presidenttiä ja vaaliin liittyen jännite islamistien ja nationalistien välillä kasvaa päivä päivältä. Pyydän kaikkia rukoilemaan uhrien perheiden puolesta, kristityn vähemmistön sekä Turkin kansan puolesta."

Turkin uskonnollisia vähemmistöjä lukuisia kertoja tavannut MEP Eija-Riitta Korhola yhtyy Candelinin huoleen. "Turkki käy läpi suurta poliittista myllerrystä ja identiteettinsä pohdintaa. On syytä selvittää perinpohjin, minkälaisessa ilmapiirissä tällainen viha ja fundamentalismi sikiää."

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *