Homofobia on epäonnistunut käsite kuvaamaan syrjintää

25.4.2007

Arvoisa puhemies,

Vastustan ehdottomasti homoseksuaalien syrjintää. Toivon, että joskus tämä talo saa aiheesta aikaan päätöslauselman, johon ei tarvitse sotkea epäonnistunutta käsitettä homofobia. Olen sanonut tästä aiemminkin, ja tahdon sanoa sen toistamiseen

Jos me puhumme täällä oikeasta ongelmasta, syrjinnästä, ja siihen todella täytyy puuttua, niin miksi ihmeessä käytetään tässä yhteydessä epäasiallista sanaa fobia? Fobiat luokitellaan ahdistuneisuushäiriöihin, ne ovat neuroottisiksi häiriöiksi katsottavia pelkotiloja. Niiden avuksi tarvitaan terapiaa eikä niitä voi poliittisin ohjaustoimin hoitaa, yhtä vähän kuin klaustrofobiaa, suljetun paikan kammoa, tai araknofobiaa, hämähäkkien pelkoa. Pahoittelen sitä, että jos ihmisiä aletaan syyllistää heidän tunteistaan tai fobioistaan, siitä vain tulee yksi uusi syrjinnän ja manipuloinnin muoto.

Pahoittelen myös sitä, jos tämä päätöslauselma on syrjinyt Puolaa antaessaan väärän kuvan tapahtumista ja kannanotoista. Näiden Puolaa koskevien kohtien vuoksi päädyin vaikean harkinnan jälkeen äänestämään tyhjää, vaikka aihe on tärkeä. Samalla haluan ilmaista sympatiani kaikille niille homoseksuaaleille, jotka ovat joutuneet kokemaan syrjintää ja epäoikeudenmukaisuutta.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *