Demareilla ei ole varaa populismipuheisiin – Puheet veropopulismista historiattomia ja virheellisiä

22.8.2006

Tiedotusvälineille

23.8.2006, julkaistavissa heti

Eija-Riitta Korhola: Demarien puheet veropopulismista historiattomia ja virheellisiä

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola tyrmää SDP:n johdon kesäkokouksessaan esittämän kritiikin Kokoomuksen verolinjaa kohtaan historiattomana ja virheellisenä.

– Demarien olisi syytä katsahtaa omiin vaaleja edeltäviin veropuheisiinsa, jotta puheille veropopulismista saataisiin hieman mittakaavaa.

– Työllistämiseen liittyvien verojen alennusvaatimus ei ole demareiden patentoima, varsinkin kun he ovat itse vasta äsken heränneet ymmärtämään sen merkityksen yhteiskunnalle. Ei ole kuin neljä vuotta siitä, kun Kokoomuksen esittäessä työn verotuksen alentamista demarit turvautuivat pelotteluun ja kaivautuivat sadan vuoden takaisiin poteroihin.

Korhola arvostelee SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoman esittämää perintöveron alentamiskritiikkiä virheelliseksi.

– Perintöveron harkittu alentaminen voi päinvastoin turvata verotulojen saannin. Aivan kuten työn verottamisessa, myös perintöveron kohdalla liian korkea vero syö veropohjaa ja kääntyy valtion tavoitteita vastaan. Ei ole tarkoituksenmukaista verottaa esimerkiksi sukupolvenvaihdostilanteessa niin paljon, että syntyy paineita lopettaa yritys. Valtio menettää silloin merkittävästi verotuloja.

– Jos demarit luottavat budjettilinjaansa, niin mihin he tarvitsevat kokouksessaan lapsellista loanheittoa? Eikö juuri tämä demarien sanailu osoita, että he ovat tehneet linjakäännöksen ja pelkäävät muiden puolueiden, ennen muuta Kokoomuksen, näkevän tämän liian selvästi, Korhola toteaa.

Korhola tyrmää myös SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backmanin kritiikin Kokoomuksen tavoitteista nostaa biopolttoaineiden käyttöä yli hallituksen tavoitteiden.

– Kyse ei ole sen enemmästä populismista kuin EU:n asettamasta tavoitteesta, jonka selvästi ilmoitimme. Tukitoimia tarvitaan, jotta biopolttoaineiden kehittämiselle saadaan kunnon kannuste. Tavoitteena on saada ennen pitkää aidosti hiilitaseeltaan tehokkaita toisen sukupolven biopolttonesteitä.

– Suomella on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä ekotehokkaan energian mallimaaksi. Mutta siihen tarvitaan panostusta ja tutkimusta. Pelkkä bio-etuliite ei tee energiasta ympäristön kannalta mielekästä. Energiapopulismiin ei ole näinä aikoina varaa.

Lisätiedot:
Kokoomuksen varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko
Eija-Riitta Korhola, p. 040 536 0326

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *