Kokoomusmepit tukevat Eija-Riitta Korholan valintaa puolueen varapuheenjohtajaksi

23.5.2006

Kokoomuksen koko europarlamenttiryhmä tukee Eija-Riitta Korholan valintaa puolueen varapuheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa Joensuussa. Varsinais-Suomen Kokoomus asetti Korholan ehdolle tiistai-iltana.

"Arvostan Eija-Riitan laajaa asiantuntemusta erityisesti ympäristö- ja teollisuuspolitiikassa ja uskon, että hänen sinivihreälle järkilinjalleen on tulevaisuudessa entistä enemmän tilausta äänestäjäkunnassamme", toteaa Kokoomuksen europarlamenttiryhmän puheenjohtaja Piia-Noora Kauppi.

"Eija-Riitalla ovat arvot kohdallaan. Hän on hyvin sisällä EU-asioissa ja hänellä on niistä pitkä kokemus. Eija-Riitta on varapuheenjohtaja, jota Kokoomus tarvitsee," vakuuttaa EPP-ED ryhmän varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Ville Itälä.

"Kun istuu viereisessä työhuoneessa, niin oppii tuntemaan ihmisen. Eija-Riitta on mahtava tyyppi. Hän paneutuu asioihin täysillä eikä pelkää sanoa omaa mielipidettään. Kovempaa ympäristö-, energia- tai ihmisoikeusasiantuntijaa saa hakea. Eija-Riitta sukkuloi EU:n käytävillä kuin kotonaan. Juuri sellainen varapuheenjohtaja, jonka Kokooomus tarvitsee," vakuuttaa Alexander Stubb.

Fil.lis. Eija-Riitta Korhola on toista kautta europarlamentissa. Hän on parlamentin ympäristö- ja ihmisoikeusvaliokuntien jäsen sekä ulkoasiain- ja budjetinvalvontavaliokuntien varajäsen. Korhola asuu perheensä kanssa Helsingin Pohjois-Haagassa. Hän on naimisissa professori Atte Korholan kanssa ja heillä on kolme lasta. Perhe-elämän lisäksi Korhola harrastaa lukemista, sanapelejä, musiikkia, veneilyä ja lenkkeilyä. Hän vaikuttaa valtuuskunnan jäsenenä Helsinki-Missiossa, joka tekee sosiaalista työtä pääkaupunkiseudun vanhusten ja nuorten parissa.

Lisätietoja:        

Eija-Riitta Korhola, + 358 40 536 0326, ekorhola@europarl.eu.int, www.korhola.com
Kokoomuksen meppiryhmän pj Piia-Noora Kauppi, +358 50 343 8404, pkauppi@europarl.eu.int

Korholan poliittinen avustaja Laura Rissanen, + 32 473 640 963, ekorhola-assistant2@europarl.eu.int

Kokoomuksen europarlamenttiryhmän yhteystiedot löytyvät kokonaisuudessaan osoitteesta
http://www.kokoomus.fi/euroedustajat/

Kokoomuksen puoluekokous järjestetään 9.-11.6. Joensuussa. Lisätietoja puoluekokouksesta www.kokoomus.fi/puoluekokous_2006/

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *