Päätöslauselma homofobiasta

17.1.2006

Arvoisa puhemies, minä vastustan ehdottomasti homoseksuaalien diskriminointia. Pahoittelen kuitenkin, että mietinnön otsikko oli niin epäonnistunut, että joissakin kohdin oli pakko vain äänestää tyhjää.

Jos me puhumme täällä oikeasta ongelmasta, diskriminoinnista, miksi ihmeessä siellä täällä käytetään täysin epäasiallista homofobia-sanaa?

Fobiat luokitellaan ahdistuneisuushäiriöihin, ne ovat neuroottisiksi häiriöiksi katsottavia pelkotiloja. Niiden avuksi tarvitaan terapiaa, eikä sitä voi poliittisin ohjaustoimin hoitaa, yhtä vähän kuin klaustrofobiaa tai araknofobiaa, hämähäkkipelkoa. Todelliset fobiat kehittyvät usein jonkin lapsuuden aikaisen tapahtuman vuoksi, ja niille voi olla perustellut syynsä. Harmittelen, että jos ihmisiä aletaan täällä syyllistää heidän tunteistaan tai fobioistaan, siitä tulee uusi syrjinnän ja manipuloinnin muoto.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *