Montrealin ilmastokokouksen tuloksesta

17.1.2006

Arvoisa puhemies, olen yksi ilmastopäätöslauselman laatijoista ja Montrealin ilmastokokouksen osallistujista. En voi pitää Montrealin tulosta laisinkaan niin myönteisenä kuin mitä me poliittisen korrektiuden nimissä joudumme nyt ilmeisesti sanomaan. Kun vain noin neljännes päästöistä kuuluu vähennysvelvoitteiden piiriin, edistyksestä puhuminen on älyllisesti epärehellistä. EU:n on pian lopetettava tämä kaunopuheisuus ja kohdattava tosiasiat. Kun kolme neljännestä maailman päästöistä voi vielä jatkaa ja kasvaa, tilanne vaatisi analyysin sillä ilmastomuutoksen hidastamisella on kiire. Keinot pitäisi todetta tehottomiksi ja niitä tulisi vaihtaa pian. Poliittisesta ylpeydestäkö johtuu, ettei niin tapahdu?

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *