Kuinka vaaleissa käy

4.1.2006

thumb___pic000477

Uljas yli kolmekiloinen hauki on tässä sivun komistuksena presidentinvaalien vuoksi. Yritimme saada joulupyhiksi perinteisen jouluhaukemme mutta Ahti ei suonut antejaan sille kalastajalle, jolta olimme hauen tilanneet. Silloin olisi tehnyt mieli olla presidentti. Varsinkin harmitti maailman kohtuuttomuus, kun kuulin että Halonen tekee kalastajien vuotuisesta lahjasta haukipullia. Haukipullia! Ovathan ne hyviä varmaan mutta niitä varten saisi kaupasta pakastemussua.

Niinistölle voisin puhua, ettei sentään haukipullia sellaisesta upeudesta. Antaisin kernaasti reseptin.

Loppiaiseksi kuitenkin löysimme sen haukemme, ja alkoi hauen täyttö ja ompelu. Herkullista, mutta vatsan kursiminen kiinni ei ole ihan vaivatonta. Nyt on sormessa laastari. Lopputulos oli silti mieluisa.

Kevään työkausi alkoi eilen ihmisoikeusvaliokunnan kokouksella.
Lensin keskipäivällä Brysseliin ja vielä illalla takaisin, sillä kokouksia oli vain yksi. Ensi viikolla on jo kiihkeämpi ote. Oma raporttini Århusin sopimuksen soveltamisesta EU-instituutioihin tulee tammikuun
täysistuntoon, ja siitä odotetaan riitaisaa käsittelyä. Kerron asiasta myöhemmin lisää.

Vaikka työt jo alkoivat, ajatukset ja hommatkin ovat tavallista enemmän kotimaassa. Teen joka päivä jotakin Saulin kampanjan eteen, ja tietenkin jännitän, mitä ensi viikon sunnuntaina käy. Itse en valitettavasti ole paikan päällä kuulemassa vaalitilannetta, sillä minulla on kunnia olla Saharassa Marokon kuninkaan vieraana, mutta tässä on oma veikkaukseni 1. kierroksen prosenteista. Toiseen kierrokseen siis uskon yhä lujemmin.

Ja kun toinen kierros tulee, kaikki on mahdollista. Kuvio voi muuttua täysin.
Halonen 48
Niinistö 23
Vanhanen 20
Hautala 3
Soini 2,5
Kallis 2
Lax 1
Lahti 0,5

No intoillaan vielä. Täytettyä haukea munavoin, parsan ja hollandaise-kastikkeen kanssa. Täytteessä oli mm. ohraa, riisiä, pinjansiemeniä, aurinkokuivattua tomaattia, korintteja ja tuorejuustoa. Nam!
No intoillaan vielä. Täytettyä haukea munavoin, parsan ja hollandaise-kastikkeen kanssa. Täytteessä oli mm. ohraa, riisiä, pinjansiemeniä, aurinkokuivattua tomaattia, korintteja ja tuorejuustoa. Nam!

 

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *