REACH-kompromissi syntymässä

8.11.2005

EU:n parlamentin isoimmat ryhmät ovat tehneet keskiviikkona sopimuksen REACH-asetuksen kompromissiesityksestä, josta äänestetään ensi viikolla Strasbourgissa. Kristillisdemokraatit ja sosialistit ovat päässeet yhteisnäkemykseen mm. kemikaalien rekisteröintiä koskevista ongelmakohdista. Esityksen voidaan odottaa tulevan hyväksytyksi ensi viikon torstain äänestyksessä.

Kemikaali- eli reach-uudistuksen tavoitteena on valvoa nykyistä paremmin kemikaaleja ja niiden terveysvaikutuksia. Perusajatuksena on testata ja rekisteröidä kaikki kemikaalit, joita tuotetaan yli tonni. Näitä kemikaaleja on kaikkiaan noin 30 000. Valvonta- ja kustannusvastuu siirtyisi samalla nykyistä enemmän teollisuudelle.

Eija-Riiitta Korhola on tyytyväinen kompromissiesitykseen. "Sen yksityiskohtiin tutustuminen ei tapahdu hetkessä, mutta vaikuttaa siltä että pahimmat huolenaiheet on saatu ratkaistua." Korhola viittasi mm. paperiteollisuuden esittämiin huoliin epäolennaisiin aineisiin kohdistuvista testausvaatimuksista.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *