Pressapeli alkaa

16.10.2005
Seuraavan presidentin nenä taipuu juuri päinvastaiseen suuntaan. Toisin sanoen kansakunta vaihtaa koverasta kuperaksi.
Seuraavan presidentin nenä taipuu juuri päinvastaiseen suuntaan. Toisin sanoen kansakunta vaihtaa koverasta kuperaksi.

On ollut kiva lukea Hesarin Unto Hämäläisen Perässähiihtäjä-blogia. Paitsi että hän sytyttelee pressapeliä kunnolla käyntiin, luotan siihen että hän tuo siihen myös laatua. Viime vaaleista olen näet vieläkin äkeissäni. En nyt marmata samoja juttuja mutta tästä voi lukea sen, mitä kirjoitin niistä kirjassani kolmisen vuotta sitten.

Toivon siis, että toimittajat malttaisivat näiden vaalien yhteydessä kysyä, miten hyvinvointivaltiota, viime vaalien ratkaisevaa teemaa, on presidentillisin toimin edistetty – poliittisen kuluttajansuojan nimissä.

Unto sanoi jo vuonna 1998 Ylähuone-ohjelmassa, että vuoden 2000 presidentinvaalit tulevat eroamaan aikaisemmista siinä suhteessa, että ne ovat ensimmäiset internetvaalit. Se oli tietenkin oikea havainto, ja netin merkitys on kasvanut yhä.

En muuten pidä mitenkään varmana näiden vaalien lopputulosta. Jos selvää viestiä ei ole, status quo voittaa. Mutta uskon Niinistön osaavan haastaa tässä suhteessa.

Viime aikoina lehdet ovat olleet täynnä päästökauppamarinaa. Jopa viikonlopun Ilta-Sanomat teki tästä mega-älyttömyydestä pääkirjoituksen. Kaikki alkavat huomata, että siinä on käymässä juuri niin kuin varoitin: kilpailu vääristyy ja energianhinta nousee sen tuomatta mitään ympäristöhyötyjä.

Päivän toinen vinkki toimittajille: Satu Hassi ramppasi aikoinaan studiosta toiseen puolustamassa päästökauppaa, kun aiheesta (tietenkin jälkijättöisesti itse päätöksenteon kannalta) keskusteltiin. Hakekaapa hänet paikalle puolustamaan sitä uudelleen. Silloin Satu vakuutti, ettei ympäristöystävällinen teollisuus joutuisi kärsimään. Nyt meillä on aiheesta jo dataa.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *