YMPÄRISTÖALAN PROFESSOREIDEN RYHMÄ KORHOLAN VIERAANA STRASBOURGISSA

11.4.2005

Joukko suomalaisia johtavia ympäristöalan professoreita ja tutkijoita mm. Helsingin Yliopistosta, Suomen Akatemiasta, Metlasta ja Suomen Ympäristökeskuksesta on kolmipäiväisellä vierailulla Strasbourgissa europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholan (kok) vieraana. 17 -henkisen tutkijaryhmän lisäksi mukana on joukko tiedotusvälineiden edustajia. Matkan ohjelmaan kuuluu mm. Itämeren tilaa ja ilmastomuutosta koskeva seminaari sekä vierailu Euroopan tiedesäätiössä. Seminaariin osallistui komission tutkimuksen pääosastolta vastaava virkamies, joka esitteli EY:n tutkimuksen 7. puiteohjelmaa.

Korhola korostaa, että yhteydenpito akateemisiin asiantuntijoihin on ympäristölainsäätäjälle arvokasta. "Siinä missä elinkeinoelämä ja kansalaisjärjestöt lobbaavat meitä aktiivisesti, tieteellinen tieto on syytä oma-aloitteisesti hakea. Maailma ei ole sen muotoinen, että akateeminen tieto pullahtaisi poliitikolle esiin itsestään", Korhola sanoo. "Tutkijoilla ei ole eturyhmien lailla välitöntä tarvetta tulla kertomaan tutkimuksistaan. Vaikka yhteiskunta tukee akateemista tutkimusta, koska se tarvitsee sitä kipeästi, valitettavasti juuri tämä tieto jää lainsäätäjiltä usein pimentoon."

"Vaikutus on kaksisuuntaista. Haluan kertoa ilmastomuutoksen ja Itämeren poliittisesta puolesta, esitellä lainsäädäntöprosessia ja kertoa mahdollisuuksista ujuttaa tutkimustietoa meidän työhömme. Erityisen ilahtunut olin siitä, kuinka positiivisen vastaanoton Itämeristrategiamme sai tutkijoiden piirissä."

Lisätietoja Eija-Riitta Korhola 040 5360326

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *