KORHOLA ÄÄNESTI ROMANIAN EU-JÄSENYYTTÄ VASTAAN

12.4.2005

Äänestin tänään Romanian jäsenyyttä koskevassa suosituksessa vastaan seuraavista syistä:

Kaikissa selonteoissa on tullut yksiselitteisesti esiin, että Romania ei vielä täytä jäsenyysehtoja kriittisissä kohdin. Erityisesti on mainittu epäonnistuminen korruption ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa, puutteet sananvapaudessa ja vähemmistöjen asemassa sekä heikko ympäristötaso.

On kiusallista, että parlamentti joutuu päättämään asiasta 20 kuukautta ennen määräaikaa ja on valitettavaa, ettemme päättäneet lykätä päätöstä. Tässä tilanteessa minulle ei jää muuta mahdollisuutta kuin äänestää vastaan, vaikka periaatteessa kannatankin Romanian jäsenyyttä.

Vastustan voimakkaasti sitä jäsenyysehtojen alennusmyyntiä, johon parlamentti on tänään suosituksellaan suostunut. Yhdessä sovituista ja EU-kansalaisille laajentumiskeskusteluissa toistamiseen esitetyistä kriteereistä kiinni pitämisen pitäisi olla normaali ele eikä poikkeuksellinen tai hämmästyttävä seikka. Ellemme pidä kiinni sovituista periaatteistamme, ajaudumme tilaan jossa petämme edustuksellista demokratiaa ja kavennamme voimakkaasti mahdollisuuksia vastaisuudessakaan vaatia sopimuksista kiinnipitämistä.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *