Uusi parlamentti aloitti toimintansa – Korhola sai tavoittelemansa valiokuntapaikat

19.7.2004

Europarlamentti aloitti uuden toimintakautensa tiistaina 20.7.2004 valitsemalla puhemiehekseen espanjalaisen sosialistin Joseph Borrellin. Illalla selvisivät myös valiokuntapaikkojen jaot. Eija-Riitta Korhola sai jatkaa täysjäsenenä Ympäristövaliokunnassa ja varajäsenenä Ulkoasianvaliokunnassa. Samoin hän sai täysjäsenyyden Ihmisoikeuksien valiokunnassa. Lisäksi Korhola sai varajäsenyyden Budjettivalvontavaliokunnasta. "Tämä oli kaikkien toiveiden täyttymys ja antaa minulle loistavat mahdollisuudet jatkaa työtä ja lunastaa vaalipuheeni," Korhola sanoi viitaten kolmen I:n vaaliohjelmaansa Itämeren, ilmastomuutoksen ja ihmisoikeuksien parissa. Budjettivalvontavaliokunnan jäsenyyttä Korhola pitää tärkeänä siksi, että se antaa mahdollisuuden seurata läheltä tutkimuksia komission mahdollisista väärinkäytöksistä. "Keskustelut käydään usein suljetuin ovin, ja niitä on syytä odottaa etenkin nyt kun hollantilainen Paul van Buitenen valittii parlamenttiin", Korhola viittaa edellisen komission kaatajaan.

Parlamentti äänestää vielä torstaina komission puheenjohtajasta ja aloittaa valiokuntien järjestäytymiset, ennen kuin se vetäytyy ensi viikolla kesätauolle. Varsinainen työ käynnistyy elokuun lopulla.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *