Korhola Kokoomuksen ehdokkaaksi eurovaaleissa

23.10.2003

Euroopan parlamentin jäsen Eija-Riitta Korhola osallistuu kesän 2004 eurovaaleihin Kokoomuksen ehdokkaana. Elokuun lopussa Korhola ilmoitti, ettei hän ole enää käytettävissä Suomen Kristillisdemokraattien ehdokkaana ja nimesi syyksi puolueessa pitkään jatkuneen jännitteisyyden ns. uudistuslinjan ja perinteisten kannattajien välillä. Luopumisilmoituksen jälkeen hän on saanut pyyntöjä asettua ehdokkaaksi muille listoille.

Korhola sanoo harkinneensa vakavasti ehdokkuutta vain Kokoomuksen listalla. ”Pidän Kokoomuksen ehdokkuutta luontevana vaihtoehtona siksi, että puolue kuuluu eurooppalaiseen kristillisdemokraattiseen perheeseen ja on sen Eurooppa-puolueen EPP:n jäsen. Poliittiselta katsomukseltani olen yhä klassinen kristillisdemokraatti, ja olen ymmärtänyt että Kokoomuksessa se ei olisi ongelma. He ovat toivottaneet kristillisdemokraattisesti ajattelevat ihmiset tervetulleeksi mukaan.”

Korhola korostaa, että parlamenttityön kannalta mikään ei muutu. Kristillisdemokraatit ja kokoomuslaiset kuuluvat samaan ryhmään, Euroopan kansanpuolueen (kristillisdemokraattien) ja Eurooppa-demokraattien EPP-ED:hen.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *