Heikko signaali(Kristillisdemokraattien vaaliliite)

23.2.2003

Maalisvaalien heikko signaali tulevat olemaan kristillisdemokraattiset arvot. Kuulostaa ehkä pahalta mutta sitä se ei ole; päinvastoin. Tulevaisuudentutkijat puhuvat heikosta signaalista, kun he kuvaavat jonkinlaista yllätystekijää yhteiskunnan kehityksessä, jotakin jota ei osattu ottaa huomioon mutta joka osoittautuukin odotettua tärkeämmäksi.

Uskon, että kristillisdemokraatit seuraavat pohjoismaista ilmiötä. Sisarpuolueemme Norjassa ja Ruotsissa tuplasivat ja triplasivat kannatustaan 90-luvulla. Kristillisten arvojen yhteiskuntaa rakentava merkitys tunnustetaan nyt, kun moni itsestäänselvyys on järkkymässä. Olemme pohjoismaista hyvinvointivaltiota puolustava elämänläheinen yleispuolue. Uskomme, että lopulta myös media sen huomaa ja uudistuu asenteissaan, aivan niin kuin mekin teimme.

Haluamme haastaa asioilla. Maltillinen, analyyttinen asiapuhe sopii huonosti siihen monien vaalimaan maailmankuvaan, jossa meillä on valmiiksiosoitettu paikkamme: höyryävät punaniskaiset kiihkoilijat. Tätä roolia meille ollaan jatkuvasti tarjoamassa. Emme ota sitä vastaan.

Ensinnäkin haastamme budjetilla. Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetti on varteenotettava haaste hallituksen linjalle. Sitä sävyttää oikeudenmukaisuuden jano. Emmekä me rakenna lainanoton varaan.

Haastamme ympäristöpolitiikalla. Haluamme suojella luontoa, taistella riistävää ahneutta vastaan. Mutta me uskomme, että myös ihmisellä on luonnossa paikkansa. Hän ei ole pelkkä kiusankappale.

Haastamme vasemmiston perhe- ja sosiaalipolitiikalla. Ilman realistista ihmiskuvaa minkään hyvinvointivaltion varat eivät voi riittää todelliseen hyvinvointiin. Välittämistä ei osteta vain rahalla – haluamme tukea niitä rakenteita, joissa huolehtiminen tapahtuu.

Nukkuvien puolueen haastamme vakavimmin, sillä meillä on aitoa intoa, joka herättää uteliaisuuden. Meillä on myös kiinnostava käsitys vallasta. Se ei ole itseisarvo eikä siihen ole automaattisesti oikeutta. Mielestämme vallankäyttöön oikeuttaa vain tahto käyttää valtaa heikoimpien hyväksi.

Tervetuloa mukaan aikaansaamaan kristillisdemokraattien vaaliyllätystä. Siihen ei tarvita jäsenyyttä kirkkokuoroissa tai seurakuntaneuvostoissa – tarvitaan vain halua ja uskallusta välittää.

Vaaliliite, 24.02.2003

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *