Korhola: Ympäristön hyvä ei ole sidottu vihreiden hallitusasemaan

31.1.2003

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri ja Euroopan parlamentin ympäristövaliokunnan jäsen Eija-Riitta Korhola torjuu Soininvaaran näkemyksen siitä, että Vihreiden poisjäänti hallituksesta merkitsisi ympäristöpolitiikan takatalvea.

– Ympäristön hyvinvointi ei ole sidottu vihreiden läsnäoloon hallituksessa, joskus jopa päinvastoin. Soininvaaran kuvailema yleishyökkäys ympäristöä vastaan ei ole syntynyt tyhjästä. Vihreät saisivat katsoa peiliin ja miettiä, onko heillä osuutta kriittisten asenteiden syntymiseen. Valitettavasti vihreä ympäristöpolitiikka on ollut monelta osin jäykkää ja fundamentalistista. Keinot on asetettu tavoitteiden edelle tavalla, jossa terve järki ja ympäristö on liian usein ollut kärsivä osapuoli, Korhola totesi Helsingissä lauantaina KD:n puoluehallituksen kokouksessa.

Esimerkkinä viime aikojen ympäristöpolitiikan järjenvastaisuuksista Korhola mainitsee ympäristökeskusten jätelakitulkinnan, jossa terästeollisuuden sivutuotteena syntyvä kuona sai jätteen statuksen ja sen hyötykäyttö hankaloitui. Päätös oli ympäristön edun vastainen.

– Päätös toki syntyi Pohjois-Suomen ympäristökeskuksessa, mutta tällaisissa tilanteissa olisi ollut suotavaa, että ympäristöministeri olisi kiinnittänyt huomiota tulkintaan ja puuttunut asiaan, Korhola toivoi.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *