Kelan asumistukiin valtion antama vuokratakuu

10.1.2003

Kelan asumistukiin valtion antama vuokratakuu

Kelan asumistukiin tulisi liittää valtion antama vuokratakuu, ehdotti Kristillisdemokraattien puoluesihteeri, euroedustaja Eija-Riitta Korhola Helsingissä lauantaina 11.1.03.

– Menettely ei tuottaisi valtiolle ylimääräisiä kustannuksia, mutta vähentäisi vuokralaisen ongelmia asunnonhankinnassa. Vuokralaisen näin säästyvä likviditeetti voisi jopa vähentää yhteiskunnan menoja toimeentulotuen osalta.

– Vuokrantajalle käytäntö olisi riskitön, vuokralaisen se voisi pelastaa velkaantumiskierteeltä tai asunnottomuudesta, mikä etenkin pääkaupunkiseudulla merkitsee monelle syrjäytymiseen johtavaa köyhyysloukkua.

– Kelan vuokratakuu käytännössä realisoituisi hyvin harvoissa tapauksissa, ja näissä tilanteissa Kelalla on hyvät keinot periä kulut vuokralaiselta takautuvasti. Vuokralaisella on tämä tietäen kannuste pitää asunnosta ja vuokranmaksusta hyvä huoli, Korhola arvioi.

– Häviäjiä olisivat vain pankit, joilta poistuisi merkittävä reservi pitkäaikaisia varmoja talletuksia. Nyt olisi kuitenkin aika tukea tavallista kansalaista, Korhola sanoi.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *