Euroopan Parlamentin jäsenten ohjesäännön uudistaminen

7.3.2001

Kirjallinen kysymys E-0631/01neuvostolle(8. maaliskuuta 2001)

Aihe: Euroopan parlamentin jäsenten ohjesäännön uudistaminen

Euroopan parlamentti on esittänyt jäsenten palkkioita ja korvauksia säätävän ohjesäännön uusimista niin, että se selkeästi ja avoimesti osoittaa jäsenelle maksettavan palkkion suuruuden ja toisaalta korvaa matkustamisesta aiheutuvat kustannukset todellisten kulujen mukaan.

Onko neuvosto valmis antamaan hyväksyntänsä jäsenten ohjesäännön uudistamiselle?

Millä aikataululla asiasta on neuvostossa tarkoitus päättää?

Mitkä käytännön syyt estävät neuvostoa tekemästä päätöstä asiassa?

Vastaus (13. heinäkuuta 2001)

Neuvosto tutkii Euroopan parlamentin jäsenten ohjesääntöön liittyvän hankkeen yhteydessä huolellisesti Euroopan parlamentin ehdotusta jäsenten palkkioita ja korvauksia koskeviksi säännöiksi. Kuten arvoisa kysyjä varmasti tietää, Euroopan parlamentin ja neuvoston edustajat ovat säännöllisesti yhteydessä toisiinsa ohjesääntöhankkeen vuoksi. Yhteydet kehittyvät myönteiseen suuntaan, mutta on vielä liian aikaista ilmoittaa niiden päättymisajankohtaa.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *