Mukavuuslippulaivojen turvallisuustarkastukset

Suullinen kysymys ministerineuvostolle Euroopan parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa

Helmikuun täysistunnon kyselytunnilla Eija-Riitta Korhola tiedusteli neuvostolta Kotkan sataman ulkopuolella seisseen kemikaalilaivan kohtaloa:

Arvoisa puhemies,

Kotkassa, Suomessa on parhaillaan kemikaaleja kuljettava laiva, joka purjehtii mukavuuslipun alla. Laiva on ankkuroitu sataman ulkopuolelle, koska sen kunto on turvallisuusriski satamalle ja lähialueille ja koska sen kuntotarkastusta ei voida saattaa loppuun maksajan puutteessa. Onko EU:lla minkäänlaisia mahdollisuuksia luoda yhtenäinen tarkastusjärjestelmä, jossa myös taataan yhteisön varoista maksu niiden mukavuuslippulaivojen osalta, jotka eivät itse kykene maksua hoitamaan?

Korholan kysymys liittyy aikaisemmin esitettyyn kysymykseen siitä, mihin toimenpiteisiin neuvosto aikoo ryhtyä valvoakseen mukavuuslipun alla purjehtivien, ympäristölle vaarallisten tankkerien pääsyä yhteisön vesille.

Kotkassa seissyt kemikaalilaiva odotti lupaa päästä täyttämään lastinsa Kotkan satamaan, jotta se pääsisi lähtemään päämääräänsä Kiinaan. Lupa myönnettiin laivalle 17.2 muutamien päivien odottelun ja laivaan tehtyjen korjausten jälkeen.

Kysymyksen tekohetkellä puheenjohtajamaan edustajalla ei ollut käytössä sellaisia tietoja, joiden perusteella hän olisi osannut vastata Korholan kysymykseen.

Share Button

26 kommenttia artikkeliin “Mukavuuslippulaivojen turvallisuustarkastukset

  1. Greetings! Very useful advice within this article! It is the little changes that produce the largest changes.Many thanks for sharing!

  2. Aw, this was an extremely good post. Spending some time and actual effort to create a top notch articleÖ but what can I sayÖ I put things off a whole lot and never seem to get nearly anything done.

  3. I do believe all of the ideas you’ve presented on your post.They’re really convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts arevery quick for beginners. Could you please extend them a littlefrom next time? Thanks for the post.

  4. It’s really a great and helpful piece of info. I am satisfied that you simply shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

  5. Hi, this weekend is nice for me, as this time i am reading this great educational article here at my house. Carmela Rodolfo Nelly Ariadne Jeramie Nilla

  6. What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely useful and it has aided meout loads. I hope to give a contribution &help different users like its aided me. Great job.my blog – rftitanforge.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *