Kysy Korholalta

“Anteeksi vain, mutta vedin herneen nenään kielteisestä asennoitumisestasi tuulivoimaa kohtaan. Oletkohan kovinkaan paljon perehtynyt asiaan?” “Mikä kanta sinulla on biopolttoaineiden syöttötariffista?” “Miksei sinua ole pyydetty Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen alastonkuvaan?” “Oletko nyt aivan varma, että työsi on raskasta?” “Mikä vuotaa?” “Mitä mieltä olet meppien lisäeläkejärjestelmästä?” “Onko uusliberalismi tullut tiensä päähän?” “Onko värillä väliä?”

Siinä vain murto-osa saamistani kysymyksistä, joihin kaikkiin löydät täältä tyhjentävät vastaukset.

Kysy!

Kysy mitä vain, vastaan mitä vain! Kelvolliset (ja lyhyet!) tekstit julkaistaan palstalla, joka on jo legenda. Voit myös muuten vain vängätä, kommentoida näkemääsi tai ottaa kantaa blogiini.

Suodata kysymyksiä

Hakusana:

Julkaisukuukausi:

Haulla löytyi 0 kysymystä.

KYSYMYKSET
17.12.2015 – 16:04

PH kysyy:

Konkelo

Moi Eija-Riitta! Katselin Katsomosta haastatteluasi ja paranet kuin viini... Kauheeta miten tykkäsin esiitymisestäsi teeveessä, ja mika määrä henkeäsalpaavaa kauneutta/naista/älykkyyttä/seksikkyyttä Samassa combossa, joten kysymys kuuluu metropolien kaunottarelle, että tiedätkö mikä on konkelo? Mielellään ilman googletusta. Eiks oo kuitekin parempi kun ihmiset enempi kehusvat, kun haukkusvat toisiaan? T: Pasi jyväskylästä. Huh huh ja vau miten...

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
11.12.2015 – 23:01

Matleena kysyy:

Körttiläisyys, viidesläisyys kumpi sydäntäsi lähempänä

Hei! Kiitos saarnastasi Mikaelin kirkossa. Onko sinua lähempänä körttiläisyys vai viidesläisyys? Se on tietysti hen.kohtainen asia ja ymmärrän toki, jos et halua tähän kysymykseeni ottaa kantaa. Kuullaanko sinua ensi kesänä Vantaalla herättäjäjuhlissa? Toivottavasti. Siunattua adventinaikaa sinulle.

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
05.12.2015 – 19:05

Seppo Sahala kysyy:

E mail osoite

Olisin lähettänyt sinulle näin itsenäisyyspäivän aattona Vapaussodan perintö lehden muistuttamaan itsenäisyytemme alkuajoista. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle läheisillesi. Seppo Sahala

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
25.11.2015 – 07:21

kysyvä kysyy:

motion

oletko liike, silloin meillä on ihana ongelma, jos et, ongelma on vain mulla, herran siunausta silti

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
17.10.2015 – 16:13

Göran kysyy:

Miksi prekessiota ei huomioda ilamastonmuutoksesta puhuttaessa?

Elämme vuotta 2015, ja noin vuonna 14000 Lyyran tähdistön päätähti Vega loistaa Pohjantähden tilalla pohjoisella napataivaalla. Näin on ilmeisesti tapahtunut säännöllisin väliajoin ilmeisesti satoja tuhansia vuosia, jos ei miljoonia vuosia, aina noin reilut 26 tuhannen vuoden välein. Nyt, aurinko paistaa huomattavasti lännenmälle, lähes keskelle pohjoista lämmintä jäämerta, joka saa Golf-virrasta lämpönsä. Mitä tapahtuu kun prekessiossa varjo lankeaa tulevaisuudessa Siperian alueelle? Jos jäätiköt kasvavat mantereelle, ja tuo aiheuttaa merenpinnan reilun laskun, jääkö esim. Beringin-salmi kuiville, mutta eikö se aiheuta myös Golf-virran heikkenemisen, virtausmäärä alenee merenpinnan laskun vuoksi (jopa useampi sv), josta syystä lämpömäärä vähenee reilusti pohjoisella alueella? Jos Grönlannin vuoristojen jäätiköt nyt katoavat, eikö se kuulu asiaan historian huomioiden, sehän on sijainnut "prekessiokierroksellaan" juuri pohjoisen kylmyyspisteen kautta?

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
26.09.2015 – 17:42

Mikael kysyy:

Kestääkö sosiaaliturva maahanmuuttajia?

Tällä hetkellä keskusteluissa pakolaiset ovat kuuma-aihe, mutta kukaan ei halua tuoda esille seikka, kestääkö Suomen sosiaaliturva pakolaisten tuoman kuormituksen? Olen ihmetellyt tätä asiaa kun hallitus, oppositio tai lehdistö ei ole asiasta puhunut?! Uskon että totuus taitaa olla kansalaiseille veret seisauttavaa kuulla. Kysynkin sinulta Eija-Riitta ja toivon että vastaat suoraan: Kestääkö suomalainen sosiaaliturva pakolaisen tuoman kuormituksen sortumatta? Pääministeri Sipilä on tuonut julkisuuteen, että tänä vuonna pakolaisia saapuu maahan 50 000. Joka tapauksessa vuotuiset lisäkustannukset ovat useita miljardeja euroa, joista jokainen euro on pois heikoimmassa asemassa olevien suomalaisten huolehtimisesta. Kiitos vastauksesta. Toivon myös että suorasanaisena ihmisenä et pelkää tuoda tätä näkökulmaa julkisuuteen.

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
22.09.2015 – 08:17

Päivänsäde kysyy:

Mepiksi

Eija-Riitta hyvä! Jostain luin ettet osallistuisi enää vaaleihin. Voi miksi et? Ethän tarkoita seuraavia eurovaaleja? Jo nyt teen vaalityötä puolestasi, vaikka vuosia vaaleihin vielä onkin. Aika vain menee niin nopeasti, joten olen aloittanut jo nyt. Kaunista syksyä sinulle!

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
21.09.2015 – 12:16

empirikos kysyy:

illallistaisitteko

Saanen tarjota teille joskus illallisen venäläisessä ravintolassa?

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
19.09.2015 – 11:13

Wille kysyy:

Pakolaiskriisi

Mitä Euroopan unionin olisi mielestäsi tehtävä Välimeren pakolaiskriisin kanssa?

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
16.07.2015 – 08:51

Göran kysyy:

Hiilihysteria ja Stalinin utopiat

Paljonko pohjolan lämmöt pitää vielä nykyisestäkin laskea että hiiliteoria menee uusiksi? Riittääkö ravinto kylmyyden lisääntyessä? Eikö lisähiili tarkoita myös lisäravintoa, ja sitä ehdottomasti tarvitaan väestö lisääntymisen vuoksi Pystytäänkö hiilidioksidilla edes säätelemään maapallon lämpötilaa, kun se mukamas tietokone-ennusteilla ja tarkkuudella voidaan ennustaa kahdeksi asteeksi nousua vuosisadassa? Jos seuraava ja ehkä sitäkin seuraava jääkausi voidaan muuttaa hiilidioksidin avulla interstadiaaliksi, olisiko tuo mahdollista, vai viherutopiaa? Stalin suunnitteli peiliä Siperian ylle, lämmittääkseen aluetta, eikö tämä hiilihysteria oli tasoa Stalinin utopiat. Siitäkö vihreät ovat luonnonhallinta oppinsa keksineet?

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
15.07.2015 – 11:01

Martta kysyy:

Näkemisiin

Milloin me Martat saamme tilaisuuden tavata sinua? Olet tervetullut tilaisuuksiimme joka puolella Suomea, mutta olisi hauskaa päästä myös kylään.

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
23.06.2015 – 08:33

Jari kysyy:

Poliitikko yksityishenkilönä julkisuudessa – oksymoroni vai ei?

Voiko henkilö itse valita, milloin hän esiintyy kansanedustajana ja milloin yksityishenkilönä? Voiko poliitikko mielestäsi tekstailla "kansalaisena", pitää blogia tai Facebook-profiilia "tavallisena kuolevaisena"? Aiheesta on kirjoittanut hiljattain SK-blogin politiikan tutkija Mari K. Niemi, liittyen kansanedustaja Olli Immosen (ps) esiintymiseen eräässä ryhmäkuvassa.

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
11.06.2015 – 15:54

Anonyymi kysyy:

jukka pojan ideologia

Mikä se jukka poika oikein on? Mitä varten täyskasvuinen ja ilmeisen täysjärkinen aikuinen alkaa kuunnella kypsymättömien varhaisteinien musiikkia? Samaa roskaa tulee joka kanavasta, jos niitä rupeaa kuuntelemaan. Ainoastaan järkevästi valikoiden ITSENÄISESTI voi kuunnella musiikkia ja laulajia, joissa myös on korkea laatu. Siis vielä vanha ihminen ja lähtee kuuntelemaan räppiä? Mikä siihen ajaa? Että on muotia vai? Musiikkia ei kuunnella sen takia, mikä on muotia. Se on vain ja ainoastaan laatu, oli vuosiluku sitten mikä tahansa. Niin se on, että jos musiikki on pelkkää äänen tuottamista, josta kaikki sävyt ja nyanssit puuttuvat - sillä ei tee mitään muut kuin rahanahneet levymyyjät.

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
20.05.2015 – 08:10

Jari kysyy:

Onko Facebook huono kaveri?

Olet varmaan nähnyt sosiaalisessa mediassa - ja muutenkin - kaikenlaisia lähestymisyrityksiä. Mitä sanoisit äsken nousseesta seksiviestikohusta? Onko se osoitus politiikan kanervalisoitumisesta ja hoitiko tuoreen kohun kohde oman blame managementinsa hyvin? Kirjoitit aiheesta blogin v. 2008: http://www.korhola.com/lang/fi/2008/03/politiikan-kanervalisoituminen/

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
06.05.2015 – 07:34

Jani-75 kysyy:

Kirja

Eija-Riitta kävin lukemassa kirjasi elisan netissä siinä on täyttä asiaa pisteet sinulle ihana Eija-Riitta<3

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
26.04.2015 – 15:10

Matias kysyy:

Persujen hallitusinto.

Mitä mieltä olet onko Kokoomuksen tai Demarien viisasta mennä persujen kanssa samaan hallitukseen? Perustelen: Persut yritti kaataa ehkä kymmenellä välikysymyksellä hallitusta, todeten ettei hallitusta kaadeta opposituosta käsin. Olemalla hallituksessa ja kaatamalla hallitus sopivassa kohtaa, sopivaan asiaan, se merkitsee uusia vaaleja, ja taas persut lisää kannatustaan. Onko ajatuksessa mitään mieltä?

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
24.04.2015 – 17:30

Jari kysyy:

Tykkää vaan ei keskustele?

Eduskuntatutkimuksen keskuksen tutkija totesi ennen eduskuntavaaleja julkaistussa blogissaan, että moni poliitikko kerää sosiaalisessa mediassa mieluummin peukkuja, mutta ei saa aikaan keskustelua. https://blogit.utu.fi/ekeskus/2015/04/10/tykkaa-vaan-ei-keskustele/ Syynä tähän voi tutkijan mukaan olla se, että ollaan varovaisia. Netissä sanoma on ja pysyy, sen takana on seistävä ja argumentointiaan on puolustettava. Siksi Sosiaalisessa mediassa on oltava koko ajan kieli keskellä suuta. Mitä vähemmän sanoo, sitä pienempi on riski tehdä virheitä. Mitä mieltä olet tästä, pitääkö tämä paikkansa? Entä oletko itse sosiaalisessa mediassa ja internet-keskusteluissa "rohkelikko", vai se seipään niellyt harkitsija?

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
19.04.2015 – 10:06

Sirpa Yrjönmäki kysyy:

Pientuulivoimaloiden etäisyys loma-asunnoista/asutuksesta

Hei Eija-Riitta En valitettavasti voi äänestää sinua, sillä olen espoolainen, mutta arvostan, että otat kantaa asioihin, jotka ovat myös minulle tärkeitä. Tällä hetkellä yritämme saada ennakkotapausta Korkeimmalta hallinto-oikeudelta siitä, että kuinka kauas pientuulivoimaloita (tai mitä tahansa tuulivoimaloita) saa rakentaa asutuksesta. Mikään oikeusaste ei ole ottanut siihen kantaa ja on voimassa "Villin Lännen"-laki, eli tuulivoimalan voi rakentaa periaatteessa melkein mihin vaan, jos se saa kunnalta rakennusluvan. Tunne on kuin Don Quijotella, tämä on todella taistelua tuulimyllyjä vastaan! Yritämme saada siis sellaisen ennakkotapauksen, jossa tuulivoimalan korkeus korreloi siihen, kuinka kauas sen voi rakentaa lähimmästä asutuksesta. Meidän mökkimme vieressä se tulisi olemaan 50Kw voimala, 42 metriä korkea eli haluaisimme sen vähintään 420 metrin päähän. Nyt yksi naapurimme on rakentamassa sitä vain 200 metrin päähän useista mökeistä, joiden omistajat kaikki vastustavat sitä. Ja vieläpä paikkaan, jossa todistettavasti tuuliolosuhteet ovat huonot (Päijät-Hämeessä). Mitä mieltä olet? Taistelemmeko me naapurit turhaan? Onnea huomenna. Sinua tarvitaan eduskuntaan!

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
18.04.2015 – 14:40

Mikko Sinivirta kysyy:

Lapsen oikeus äitiin ja isään

Hei, pidin vaalikonevastaustesi asiantuntevista linjauksista. Kaipaisin kuitenkin tarkennusta koskien sukupuolineutraalin avioliiton yhteiskunnallisia vaikutuksia pitkällä tähtäimellä. keskustelun jatkaminen voi toki olla pinnallista. on kuitenkin hyvä huomioida että tahdon liikkeen aloite vietiin läpi painostuksella, johon osallistui niin ay kuin oy johtajat, niin pääministeri kuin arkkipiispa. lapsen luonnollinen oikeus sekä äitiin että isään sivuutettiin.

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
18.04.2015 – 12:19

Juha Kivimurto kysyy:

Veronkannon kiristyminen.

Onko kukaan kertonut, että vuonna 2014 valtio peri hanakasti heti kauppojen jälkeen tehdyt myyntivoittoverot? Sinällään valtiolle kuuluvaa rahaa mutta kun samaan aikaan tuli maksaa 2013 vuodelta kertyneet myyntivoittoverot, kiristi toimi todella vahvasti yritysten kassaa. Samaan aikaan yritysten ei ole mahdollista saada pankkirahoitusta, kirityneiden pankkisäännösten nojalla. Näin ainakin pankit väittää omaa osaansa. Siis näinkö Suomi tukee yrittäjiä ja työpaikkojen syntymistä? Yritykset joutuvat myymään omaisuuttaan huonossa markkinatilanteessa ja saavat myös huonon tuoton tällä hetkellä. Olisiko mielestäsi yrittäjiä oikeasti autettava selviämään tästä ajasta vai kannatatko samaa linjaa kuin kaikki politikot "yrittäjiä pitää tukea" mutta mitään ei kuitenkaan tehdä?

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
18.04.2015 – 06:57

Jari raitio kysyy:

Oletko tietoinen, Valtion palkkatukirahat jo pian 6 kk maksamatta.

SDP, jonka puheenjohtaja, valtiovarainministeri, viimeksi eilen valehteli vaalitentissä palkkatukien lisänneen työllisyyttä, juuri näiden valtion tukitoimien johdosta, on ollut myös työministerin tontista huolimatta täysin toimeton KEHA-keskuksen maksamatta jättämiin palkkatukiin, joka uhkaa laittaa koko Suomessa vähintään sadat työttömienyhdistysten toimet jäihin ja vähintään tuhannet pk-yritykset ovat ihmeissään, koska palkkatuet ovat olleet maksamatta jopa puolisen vuotta, joka vaikuttaa, varsinkin näihin yhden henkilön yrityksiin, jotka ovat luottaneet valtiovaltaan palkatessaan nyt ensimmäisen työntekijän. Miten suhtaudut asiaan, näin vaalien kynnyksellä?

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
14.04.2015 – 19:37

Jouni Valkonen kysyy:

Entä globaali vastuu?

Jos oletetaan maailman väkiluku kasvaa noin 10 miljardiin vuoteen 2050 mennessä. Ja oletetaan että globaali talouskasvu on voimakasta ja maailman kansalaisilla on keskimäärin nykypäivän norjalaisten elintaso vuonna 2050. Tämä tarkoittaa käytännössä että maapallon energiantuotanto pitäisi kymmenkertaistaa nykytasostaan. Näin ollen jos meillä on vuonna 2050 mennessä vielä 10 prosentinkin siivu energiantuotannosta fossiillista, niin tarkoittaa se sitä että hiilidioksidipäästöt ovat edelleen nykytasollaan. Tämä ei käy päinsä. Eli miten ihmeessä ajattelit että on mahdollista ettei maailma mene sataan prosentiin uusiutuvia vuoteen 2050 mennessä? Ydinvoimalla ei kuitenkaan voida tuottaa kuin korkeintaan 10 %:n siivu energiasta ja sekin vaatisi että nykyinen voimalakapasiteetti kymmenkertaistetaan! Terkkuja OL3:lle ja miljardiluokan tappioissa rypevälle konkurssikypsälle Arevalle, joka siis on Ranskan _valtion_ yritys! Ps. Tanska, Ruotsi, Norja ja Vancouver ovat jo sitoutuneet 100 % uusiutuvia vuoteen 2050 mennessä. Saksakin korjannee tavoitteitaan koska Energiewende on siellä onnistunut odotettua paremmin koska uusiutuva energiateknologia on kehittynyt valtavasti nopeammin kuin kukaan osasi odottaa. Ja teollisuus, mm. UPM, investoi innolla Saksaan koska teollisuussähkö on siellä Euroopan halvinta.

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
08.04.2015 – 18:10

Jani-75 kysyy:

Vaalit

Olkoon gallupit mitä on itselläni vahva usko kokoomuksen vaalivoittoon;)

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
08.04.2015 – 18:08

Mikko kysyy:

Malmin lentokenttä

Hienoa, että muiden hyvien mielipiteiden lisäksi ymmärrät Malmin lentokentän arvon muuna kuin rakennusmaana. Kaikki Kokoomuksen edustajat eivät näe asiaa samalla tavalla. Tällä hetkellä järjenvastaista lakkautussuunnitelmaa ajetaan väkisin läpi kuuntelematta eri tahoilta (esim. Helsingin kaupungin lautakuntien kanta) tulevaa vastustusta. Mitä keinoja näkisit kansanedustajana sinulla ja puolueellasi olevan tilanteen korjaamiseksi?

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
08.04.2015 – 18:06

Tytti kysyy:

Kaivosteollisuuden tulevaisuus?

Hallitus nosti tänä vuonna sähkön valmisteveroa. Korotus koskee kotitalouksia, julkista sektoria, palveluelinkeinoja ja kaivostoimintaa. Muut energiaintensiiviset teollisuuden alat säästyivät veronkorotukselta. Miksi kaivostoimintaa, jolle kaikki yhteiskunnan kehitys perustuu, rankaistaan? Mielestäni Suomen tulisi panostaa kaivostoimintaan, koska Suomessa kaivokset hoitavat asiansa hyvin niin ympäristön kuin työolojen osalta. Pitkät lupakäsitteluprosessit ja verojen kiristykset ovat jo nyt vähentäneet etenkin pienten malminetsintäyhtiöiden kiinnostusta investoida Suomeen. Hankkeita viivyttää kohtuuttomasti myös nykyinen valitusvapaus. Valitusprosessiin tulisi mielestäni lisätä taloudellinen sanktio valittaneelle osapuolelle niissä tapauksissa, joissa valitus hylätään. Tällainen käytäntö vähentäisi turhia ja joskus vain kiusallaan tehtyjä valituksia, jotka viivästyttävät hankkeita useita vuosia. Geologian opiskelijana tulevaisuuden näkymät huolestuttavat ja haluaisin kuulla, miten aiot parantaa kaivosteollisuuden asemaa Suomessa, vai aiotko? Arvostan suuresti rehellistä vastausta, vaikka se tarkoittaisi, että minun ääneni jäisi pois kassastasi.

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
04.04.2015 – 15:47

Wille kysyy:

Leikkausten ongelmat

Toivon kyllä seuraavalta eduskunnalta viisautta leikkauslistoja tehdessä. Asiahan on niin että leikkaus jossain lisää menoja jossain muualla. Klassinen esimerkki taitaa olla että leikkaukset sosiaalipalveluissa voivat pahimmillaan johtaa vankimäärien ja lasten huostaanottojen lisääntymiseen. Lisäksi tietysti jotkut leikkaukset voivat käydä erittäin kalliiksi pitkän ajan kuluessa jos ne johtavat esim. nuorten syrjäytymiseen tai (ehkäisevän terveystyön leikkausten vuoksi) tiettyjen terveysongelmien lisääntymiseen. Joten todella toivon että tulevat päättäjät osaavat katsoa yhteiskuntaa kokonaisuutena ja nähdä leikkausten laajemmat vaikutukset. Mielenkiintoinen artikkeli miten Britannian leikkaukset johtivat kustannusten nousuun löytyy täältä: http://www.taloussanomat.fi/kolumnit/2015/01/16/saastoa-vaarassa-paassa/2015561/145 Ja nyt itse mielestäni yhteen tämän vaalien tärkeimpiin kysymyksiin. Mistä tai keltä ihmisryhmältä leikkaisit itse viimeisenä??? Vai kannatatko ns. juustohöylämallia??? Toinen asia jota olen miettinyt viime aikoina on Ylen artikkeli jonka mukaan Viro säästää julkisissa menoissa jopa kaksi prosenttia bkt:stä digitaalisen allekirjoituksen ansiosta ja saavat vapaa-aikaa peräti viikon enemmän. (http://yle.fi/uutiset/nakokulma_heraa_suomi_viro_puskee_ohi/7899194?ref=leiki-uu). Tästä herää kysymys olisiko meidän aika ottaa mallia tässä asiassa veljeskansastamme?

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
30.03.2015 – 10:57

entinen_äänestäjä kysyy:

Tuulivoima 2

Niin mites se työllistävä vaikutus, jota et kommentoinut millään tapaa? Tai mites energiaomavaraisuus? Tällä hetkellähän suomen energiatalous ei ole suinkaan omavarainen. Mielipiteitä kera luotettavan lähdepohja.

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
30.03.2015 – 10:48

Päivänsäde kysyy:

Antaisinko ääneni sinulle ?

Hei, olen luottavainen suhteesi. Haluaisin äänestää sinua, mutta olen sairas, köyhä ja väsynyt. Pitäisitkö kokoomuslaisena tälläisen heikon puolta?

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
30.03.2015 – 10:41

Timo Jokinen kysyy:

Direktiivit ja energiatodistus

Oliko pari päivää sitten lähettämäni kysymys EU direktiivien viemisestä Suomen lainsäädäntöön jotenkin sopimaton, kun useita sen jälkeen tulleita kysymyksiä on julkaistu, mutta vastausta kysymykseeni ei ole näkynyt? Viimeisen puolen vuoden aikana olen tarjonnut useamman lehden mielipidepalstalle juttua energiatodistuslaista ja sen suhteesta direktiiviin, tuloksetta. Hesariin jopa kaksi kertaa. Ministeriöstäkään ei ole ensimmäisen liturgiavastauksen jälkeen herunut yhtään kommenttia. Pitääkö tässä alkaa uskoa salaliittoteorioihin?

Lue   Eija-Riitan   vastaus
KYSYMYKSET
30.03.2015 – 10:39

Martta kysyy:

Sairauspäivärahat leikkaaminen

Suomen talous pitää saada nousuun ja joitakin etuuksia varmasti tuleekin leikata. Ihmettelen kuitenkin B Zyscowiczin ehdotusta Sairauspäivärahan leikkaamisesta. Vakava sairaus esim syöpä tulee yleensä täytenä yllätyksenä ei siihen voi varautua. Eikö sairaista pidä pitää huolta eikä rangaista heitä lisää Sairauspäivärahaa leikkaamalla. Mikä on kantasi tähän?

Lue   Eija-Riitan   vastaus