Tiedote: Korholan ajama päätöslauselma Intian kuolemanrangaistuksista hyväksyttiin täysistunnossa

24.5.2013

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (Kokoomus, Euroopan kansanpuolue) on onnistunut ajamaan päätöslauselmaehdotuksensa Intian kuolemanrangaistuksista täysistunnon äänestykseen. ”Kaikki ryhmät tukivat ehdotustani. Olen erittäin tyytyväinen!”, Korhola sanoo. Prosessi alkoi aiemmin keväällä, kun ihmisoikeusjärjestöt tulivat tapaamaan Korholaa, ja kertoivat räikeästä Mohammad Afzal Gurun kuolemanrangaistustapauksesta. Gurua syytettiin logistisesta avustamisesta iskussa Intian parlamenttiin vuonna 2002. ”Gurun tapaus on vain yksi monista. Intia […]

Lue lisää

Kuolemanrangaistus Japanissa

16.2.2012

Arvoisa puhemies, olemme säännöllisesti puuttuneet kuolemantuomioihin kiireellisillä päätöslauselmillamme, tämänkin istunnon aikana jo kahdesti. Kuolemantuomion vastustaminen ja asianmukainen oikeudenkäyntiprosessi ovat osa eurooppalaisia arvoja ja laajempaa kansainvälistä sopimuspolitiikkaa.

Lue lisää

Somalian tapaus

19.11.2008

PUHE 20.11.1008 Arvoisa puheenjohtaja, tämän viikon kiireellisissä päätöslauselmissa erityisesti Somalian tapaus järkyttää. Kolme viikkoa sitten maassa kivitettiin 13-vuotias tyttö Aisha Ibrahim Duhulow, jonka kolme miestä raiskasivat. Miehille ei käynyt kuinkaan, mutta tyttö sai sharia-tuomion huoruudesta.

Lue lisää